Aanvullend

Veel mensen hebben een positief gevoel over de ligging van de De Kleine Praktijk in het buitengebied van Emst.  De landelijke en gevarieerde omgeving met weilanden en bossen nodigt uit tot wandelen, fietsen en paardrijden en dat heeft op zich al een ontspannend en stress verminderend effect.

De Kleine Praktijk heeft een paard en diverse mini-paardjes (Falabella’s) die ingezet kunnen worden als aanvullende zorg op uw psychologische behandeling. Denk hierbij aan het wandelen in de wei met de paardjes, het mak maken van de veulentjes, borstelen, mest opruimen, eventueel longeren, zadelen en rijden.

Het buiten zijn in weer en wind, vies worden en moe worden oftewel het lijfelijk ervaren van het buitenleven kan mogelijk helpen om minder ‘in het hoofd’ te zijn en meer in het ‘hier en nu’.   

Deze aanvullende behandeling is niet voor iedereen weggelegd. Het kan alleen op indicatie en naast de reguliere behandeling waarvoor u een verwijzing heeft. Er wordt een specifiek behandelplan met doelen opgesteld en de termijn wordt vastgelegd.

Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende vergoedingen voor psychologische zorg. Het gaat hier dan om overige psychologische zorg die niet binnen de GGZ valt, maar wel een aanvulling kan zijn op de behandeling binnen de Basis GGZ. Denk hierbij aan hulp bij stress, burn-out, pijn- en vermoeidheidsklachten en levensfaseproblemen.

Het is verstandig om voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering eerst contact op te nemen met de eigen zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden te raadplegen.

Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft maar wel van dit aanbod gebruik wenst te maken wordt in overleg met u en afhankelijk van het (aanvullend) behandelplan een totaaltarief vastgesteld.

Het overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).  De NFG stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden. 

Kijk voor meer informatie en een up-to-date overzicht van verzekeraars op de website: www.de-nfg.nl/vergoedingen.html.