E-health

E-health staat voor electronische gezondheid, oftewel zorg via internet.  De gewone face-to-face behandeling wordt bij voorkeur gecombineerd met het gebruik van online interventies.  Dit wordt ook wel blended behandeling genoemd.  Wanneer het passend is in uw behandeling kunnen e-health modulen deel uit maken van huw behandelplan. Dat betekent dat u via internet met specifieke modulen werkt aan uw behandeling als aanvulling op de face-to-face behandeling. Het voordeel hiervan is dat u dit op uw eigen tijd en in uw eigen tempo kunt doen terwijl hierbij ook online contact mogelijk is met uw behandelaar. U kunt hierbij gebruik maken van uw pc, laptop, tablet of telefoon. E-health behandelingen zijn altijd blended, dat wil zeggen dat er ook van tijd tot tijd een gesprekscontact in de praktijk is.  Omdat e-health de voorkeur heeft  wordt hiervan alleen afgeweken wanneer dit niet passend is met uw behandelplan, u niet in staat bent e-health te gebruiken, dit te ingewikkeld voor u is of wanneer u anderszins bezwaar hiertegen hebt.

Wanneer de behandeling wordt afgesloten houdt u altijd nog toegang  tot uw e-health modulen.  Ook is het mogelijk dat u een of meer modulen krijgt bij het afsluiten van uw behandeling, waarmee u zelfstandig verder kunt werken.

De berichtenmodule blijft standaard 6 maanden beschikbaar, zodat u ook na afsluiting -indien nodig-  nog contact kunt hebben en vragen kunt stellen.

Hieronder volgt een aantal modulen die beschikbaar gesteld kunnen worden. Er zijn meer modulen en er worden ook telkens nieuwe modulen ontwikkeld. Daarom kijken we samen welke modulen bij u in uw situatie het beste past.

 • MODULE DWANG  Vermindering van dwanggedachten en dwangrituelen d.m.v. psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie.
 • MODULE PANIEK  U gaat met  psycho-educatie en oefeningen aan de slag met uw paniekklachten.
 • MODULE OVERSPANNING EN BURN-OUT U volgt een stappenplan om te herstellen van een burn-out. U krijgt psycho-educatie en leert vaardigheden om weer gezond en vitaal te worden en te blijven.
 • MODULE PIEKEREN U krijgt inzicht in overtuigingen over piekeren en handvatten om ermee om te gaan.
 • MODULE SOCIALE ANGST U gaat met taakconcentratie en cognitieve gedragstherapie aan de slag met sociale angstklachten.
 • MODULE DEPRESSIE – CGT U vermindert d.m.v. activatie, structuur en anders leren denken uw depressieve klachten. Depressieve mensen hebben in de regelen een onrealistische negatieve kijk op zichzelf, de wereld en hun toekomst. Door middel van Cognitieve-Gedragstherapie pluizen we dit verder uit.
 • MODULE DEPRESSIE – IPT   Een CGT programma met extra, uitgebreide aandacht voor het opbouwen  van en investeren in een sociale omgeving.
 • MODULE ZELFBEELD  U krijgt psycho-educatie en praktische oefeningen om uw zelfbeeld te verbeteren. Het programma is gebaseerd op CGT en daarmee praktisch en pragmatisch.
 • MODULE ZELFCOMPASSIE  In dit programma leert u milder te zijn voor uzelf. Ten opzichte van de module Zelfbeeld heeft deze module meer elementen van Mindfulness, zingeving en spiritualiteit.
 • MODULE AD(H)D Dit programma is voor én door mensen met (klachten van) ADHD samengesteld en ontwikkeld. Onderdelen zijn Organiseren & Plannen en afleiding verminderen.
 • MODULE AUTISME  U krijgt uitleg over autisme, er wordt ingegaan op acceptatie en verwerking en er worden handvatten geboden hoe om te gaan met autisme.
 • MODULE G-SCHEMA COMPLEET  Het G-schema is de basis van Cognitieve-Gedragstherapie. Met dit schema breng je problematische overtuiging over jezelf precies in kaart. Vervolgens ga je deze overtuigingen veranderen door ze kritisch te bevragen en te onderzoeken.
 • MODULE ALCOHOL ONDER CONTROLE U gaat werken aan het verminderen van ongewenst alcoholgebruik, d.m.v. zelfcontrole en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
 • MODULE LEKKER SLAPEN Beter leren slapen, d.m.v. slaapgewoontes, ontspanning en gedachten ombuigen.
 • MODULE MINDFULNESS  Mindfulness programma met uitleg en oefeningen om dagelijks aan de slag te gaan met aandachtstraining. Bij Mindfulness richt je jezelf op het aandachtsvol waarnemen op wat in het hier en nu gebeurd. Dit leer je te doen met een accepterende en oordeelsvrije houding. Mindfulness is heeft veel elementen van meditatie

Cliënt ervaringen met e-health:

Wachtlijst cliënt:  Helaas was er een flinke wachttijd toen ik me had aangemeld. Maar het was fijn dat ik alvast zelf iets kon doen aan mijn problemen met zelfhulp.

Cliënt die blended behandeling deed: Heel ideaal in mijn situatie. Na de intake en diagnostiek was al snel duidelijk dat het met mijn onregelmatige rooster moeilijk plannen zou worden.  Met behulp van e-health lukte het prima de behandeling te doen. Ik kon de feedback lezen wanneer ik dat wilde en kon daarmee ook verder.  Voor mij een effectieve manier.

Cliënt bij afsluiting:   De behandeling was prima, ook het werken met de modulen ging heel goed. Heel fijn dat dit beschikbaar blijft als terugvalpreventie.

DSC02592