Wachttijd en zelfhulp

Wachttijd actueel : 4 november 2019               Helaas weer een cliëntenstop omdat de wachttijd langer werd dan 10 weken.

Als u een verwijzing van uw huisarts heeft ontvangen voor Basis GGZ dan kunt u zich via mail of telefonisch  aanmelden.   Stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar hj.deelstra@wxs.nl. Of bel ’s avonds tussen 18.00-19.00 uur: 0578-662451 en stuur daarna nog een mail. 

Wanneer u aan de beurt bent krijgt u van van mij een mail of telefoontje wanneer de intake kan plaatsvinden. Daarna kunnen direct vervolgafspraken ingepland worden. Er zit geen wachttijd tussen intake en diagnose en diagnose en behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u met uw huisarts overleggen of u tijdelijke ondersteuning kunt krijgen van de POH-GGZ. Ook kunt u bij uw zorgverzekering vragen om wachtlijstbemiddeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).  Treeknormen:  De wachttijd tussen  aanmelding- intake  is  max. 4 weken, tussen intake en diagnostiek max. 4 weken en tussen diagnose en begin behandeling max. 6 weken.

Zelfhulp  In de tijd die u op de wachtlijst staat, kunt u al wel zelf aan het werk met behulp van e-health. Met online zelfhulp kunt u zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden. U vindt er tests, tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Het is volledig gratis en anoniem en u doet het op eigen tempo, wanneer u dat wilt.   Snel beter in je vel.

Samenwerkingsverband GGZ Epe e.o.  Op de website   www.GGZ-Epe.nl    ziet u de gemiddelde wachttijden van de praktijken van dit samenwerkingsverband.

Samenwerkende psychologen, psychotherapeuten en psychiaters in Epe en omgeving

Het samenwerkingsverband GGZ-Epe e.o. tussen huisartsen en hun praktijkondersteuners (POH-GGZ)  en psychologen, psychiaters en psychotherapeuten in Epe en omgeving. Wij kennen elkaar en bij oplopende wachtlijsten of in verband met  specifieke expertise verwijzen we naar elkaar.  Regelmatig  is er telefonisch overleg met huisartsen of hun praktijkondersteuners (POH-GGZ) om bijvoorbeeld te bespreken of de problematiek van een cliënt passend is voor de BasisGGZ of dat een verwijzing naar de Specialistische GGZ (SGGZ) meer is geïndiceerd.  Ook is samenwerking met de SGGZ mogelijk, waarbij bijvoorbeeld alleen traumabehandeling met EMDR gegeven wordt in Kleine Praktijk Emst. De samenwerking met huisartsen kan met Ksyos Consultatie. Dit is een online e-Health en consultatie programma voor de POH-GGZ en huisarts.  Hiermee bestaat o.a. de mogelijkheid om op afstand advies te vragen aan een GGZ specialist, door middel van geschreven, telefonische en face-to-face consulten.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Hieronder vindt u de telefoonnummers van de zorgbemiddeling:

Achmea labels: 071-3640250

CZ / Ohra / Delta Lloyd: 013-5949110

Menzis: 088-2224242

VGZ: 0900-8490; optie: 9

ONVZ : 0800-0221450

ASR / De Amersfoortse en Ditzo: 030 – 257 91 11

ENO: 0570-687461

PNO: 0800 020 00 04

VVAA:  030-6396224